Ingheţată rapidă, doar din fructe și lapte praf

Am tot făcut experimente de îngheţată rapidă în ultimele 2 luni, dar nu mă aşteptam ca cea mai simplă combinaţie dintre toate să fie cea mai bună. Am testat şi cu frişcă, şi cu frişcă de cocos, şi cu lapte condensat de cocos, dar nu a fost deloc ce trebuie.

Varianta care a ieşit şi a ieşit minunată este combinaţia fructe congelate & lapte praf. Zahărul e opţional şi după gust, dar găseşti cantităţile folosite de mine mai jos (recomand zahărul la cea de ananas și la cea de zmeura pentru că evidențiază foarte bine aroma fructelor – și, în plus, e foarte puțin).

inghetata-site-2

Ingrediente

  • 250 de g mango congelat – sau ananas congelat, sau zmeură congelată
  • 40 de g lapte praf sau lapte praf de cocos, dacă vrei să fie de post/vegană

Opțional: 20 de g zahăr pudră. Eu în înghețata de mango nu am pus zahăr deloc, când am făcut de ananas sau de zmeură am adăugat cele 20 de g de zahar menționate.

P.S. Eu am folosit fructe congelate de la Terarium.

Ustensile necesare

  • robot de bucătărie (poți folosi și un blender)
  • cântar

Pentru înghețata de mango am adăugat într-un robot de bucătărie bucățile de mango congelat + laptele praf și le-am mixat bine până am obținut o consistență fină și cremoasă.

4_Moment
6_Moment-site
8_Moment

Pentru înghetața de ananas, am adăugat într-un robot de bucătărie bucatile de ananas și lapte praf de cocos, amestecat cu 20 de grame de zahăr pudră. Am pus lapte praf de cocos ca să fie mai pina colada așa, mi se pare că se potrivește mai bine. Și le-am mixat bine până am obținut o consistență cremoasă și aici.

13_Moment

La fel am procedat și cu zmeura, dar pe asta am făcut-o cu lapte praf normal și tot cu 20 de grame de zahăr pudră.

27-tr_Moment

Toate variantele se pot mânca imediat sau se pot pune în congelator pentru altă dată. Dacă vrei să le așezi în cornet, trebuie să le lași măcar 1 ora în congelator după ce le faci.

inghetata-site-4
inghetata-site-1
inghetata-site-2
4 august 2020
Comentarii (3)
  1. Bogdan Gheorghe spune:

    Test comentariu

  2. Bogdan Gheorghe spune:

    RE

Comenteaza
Din aceeasi categorie:
Chiftele rapide din linte în sos de curry
Mic-dejun simplu cu fasole, bacon și ouă
Cookies cu tahini
Paste cu năut și dovlecel