Batoanele Miliardarilor (cu cocos)

Voiam să zic că rețeta de azi e un fel de „Batoanele Milionarilor”, dar cred că numele „Batoanele Miliardarilor” i se potrivește mai bine –  pentru că avem și cocos în compoziție 😁.

Mi s-a atras atenția pe Instagram că, în ultima vreme, mi s-a pus pata pe nuca de cocos în toate formele ei (unt, ulei, lapte etc.) și o adaug în multe mâncăruri  🙈 Ei bine, tot n-am terminat :))

Ideea pentru batoanele astea mi-a venit după ce am găsit pe vegis.ro acest lapte de cocos condensat  care are mai mult zahăr (aproape la fel de mult ca cel normal, din comerț) și care se pretează perfect la deserturi în care crema rezultată trebuie să se întărească. Rezultatul: tot un caramel din lapte condensat, dar cu aromă de cocos la pachet. Un fel de Bounty meets ciocolată de casă. Iar rețeta e foarte simplă și rapidă.

Rezultatul din poza de mai sus l-am obținut cu o cantitate mai mică de ingrediente pentru baza de aluat, dar în rețetă o să le las mărite cu 20% – pentru ca raportul bază/cremă să fie mai potrivit (dacă vrei însă o bază mai subțire, ca în poze, poți folosi 100 g făină albă și unt, 50 g zahăr și făină de orez).

– Mihai

Ingrediente

Pentru bază:

  • 120 g făină albă
  • 60 g faina de orez
  • 120 g unt rece
  • 60 g zahar brun (sau zahăr alb)

Pentru cremă:

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră cu 50% cacao

Ustensile necesare

  • formă de tartă cu fund detașabil (a mea are 35 x 12,5 cm)
  • cântar
  • robot de bucătărie (opțional)
  • tel

Pentru bază, amestec într-un robot de bucătărie făina albă cu făina de orez și cu zahărul + un praf de sare. Adaug  untul tăiat în bucățele și mixez până se omogenizează, iar compoziția se aseamănă pesmetului. Dacă nu ai robot de bucătărie, poti obține același rezultat amestecând cu mâna ingredientele uscate, cu untul tăiat bucățele.

Amestecul rezultat l-am așezat în forma de tartă și și-am presat bine și uniform cu dosul unei linguri; l-am bagat apoi în frigider unde a stat cel puțin 30 de minute.

Apoi am scos forma de tartă din frigider, am înțepat aluatul cu o furculiță în câteva locuri și am băgat-o în cuptorul încins la 180 de grade (fără ventilație) unde a stat 22 de minute (ar trebui să fie suficient să stea între 20 și 25 de minute, depinde și de cuptor).

După ce am scos forma de tartă din cuptor și baza s-a răcit (a durat aproximativ 1 oră), am făcut crema.

Am pus într-o cratiță laptele condensat de cocos, zahărul și untul și le-am pus pe foc mic.

După ce s-a topit untul și zahărul, iar compoziția a început să fiarbă, am ținut amestecul pe foc mic și am amestecat încontinuu până s-a îngroșat puțin – aproximativ 8 minute a durat.

Am adăugat crema peste bază și am lăsat să se răcească la temperatura camerei aproximativ 1 oră, apoi am băgat forma de tartă la frigider.

Trebuie să stea cel puțin 2 ore în frigider ca să se răcească și întărească bine.

După ce a trecut timpul, am scos forma din frigider și, după ce-am lăsat-o aproximativ 30 de minute la temperatura camerei, am topit ciocolata tăiată bucați mici la bain-marie.

Apoi am turnat-o deasupra cremei întărite și am întins-o uniform cu o spatulă.

După ce am întins ciocolata, am pus forma la frigider iar.

Când ciocolata se întăreste, poți să scoți prăjitura din formă – o tai batoane, iar ce rămâne trebuie să stea la frigider – altfel crema se înmoaie și își pierde forma.

Rețeta este scrisă în cadrul unui parteneriat plătit cu Vegis.ro în cadrul căruia eu aleg rețeta și produsul pe care vreau să-l folosesc – din multitudinea de minunății disponibile la ei pe site. Găsești și varianta video a rețetei pe Instagram, în Highlights.

29 aprilie 2020
Comentarii (0)
Comenteaza
Din aceeasi categorie:
Ingheţată rapidă, doar din fructe și lapte praf
Chiftele rapide din linte în sos de curry
Mic-dejun simplu cu fasole, bacon și ouă
Cookies cu tahini